Rudý baron (2008) - Info ze zákulisí

02.10.2008 10:21

O natáčení

 

Kalifornský spisovatel a režisér Nikolai Müllerschön pracoval na příběhu pilota Manfreda von Richthofena známého více jako Rudý Baron po dlouhá léta. První návrh, napsaný před šesti lety, byl dokončen během dvou týdnů, ale tento návrh byl ještě nesčíselněkrát upravován.

Již od začátku ale chtěl Müllerschön produkovat a natáčet tento film v Německu, protože mu přišlo pro vyprávění příběhu o německém pilotovi podstatné vyprávět ho z německého pohledu. Zároveň ale v té době neviděl natáčení v Německu jako reálné.

Proto se pokusil svým projektem zaujmout Hollywood a studia měla opravdu o scénář zájem. Předběžný rozpočet byl stanoven na 40 milionů dolarů a několik velkých amerických hereckých hvězd bylo osloveno s nabídkou na hlavní roli. Müllerschön ale poměrně brzy viděl, že jeho evropsky laděný film se stává americky klišovitým.

Našel dva německé producenty s mezinárodními zkušenostmi, Dana Maaga a Thomase Reissera, kteří stejně jako on věřili, že je možné vytvořit mezinárodně úspěšný německý film.

Jako lokace pro natáčení byl původně vybrán Stuttgart a Litva, ale nakonec se natáčelo v Praze – i díky filmovým profesionálům a prvotřídní filmové infrastruktuře.

V roce 2004 Müllerschön našel i herce pro hlavní roli: Matthiase Schweighöfera a mladý herce se stal tváří projektu.

Za zmínku stojí i obrovský počet kostýmů, které museli být pro film vyrobeny: 1100 uniforem a 950 civilních kostýmů bylo ušito po celé Evropě jen pro film Rudý Baron.

Produkce taktéž zahrnovala obrovské množství koní, historických vozidel, parních lokomotiv a nespočet vojenské techniky, která na místo natáčení dorazila téměř z každého kousku Evropy.

Když bylo natáčení Rudého Barona v říjnu 2006 po 61 natáčecích dnech i konce, nastal čas 16 měsíční postprodukce. Hrubý střih byl proveden v Los Angeles, kde žije režisér Nikolai Muellerschoen. Tato první verze pak byla testována na amerických divácích a až poté se film dočkal konečné verze.

zdroj: Bioscop

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.