Černá kniha (2006) - Info ze zákulisí

14.09.2008 10:32

OBSAZENÍ

  • Carice van Houten hraje zpěvačku Rachel Steinn, která se během 2.světové války skrývá před nacisty pod krycím jménem Ellis de Vries. Se skupinou Židů se snaží uprchnout do již osvobozené jižní části Holandska. Němci je však odhalí a všechny oloupí a zavraždí.
    V letech 1999 a 2000 získala Van Houten holandskou filmovou cenu Golden Calf za role v televizním filmu Suzy Q a celovečerní film Minoes. Cenu za Minoes jí předával Paul Verhoeven.
  • Thom Hoffman získal roli Hanse Akkermanse, dokotra, který bojuje v holandském odboji a stará se o Rachel/Ellis.
    Thom Hoffman již jednou s Paulem Verhoevenem spolupracoval v roce 1983 na filmu Vierde Man. Jeho filmovým debutem byl v roce 1982 film Lüger od Thea van Gogha. V roce 1992 hrál ve filmu Gerarda Soetemanna De Bunker. Zahrál si ve více než padesáti mezinárodních celovečerních filmech a televizních produkcích. Hoffman je také úspěšný fotograf.
  • Halina Reijn hraje prospěchářku Ronnie, která se spřátelí s Rachel/Ellis. Ronnie pracuje pro nacisty, aby přežila, ale její srdce je na pravém místě.
    Halina Reijn je různorodou filmovou a divadelní herečkou. V poslední době se objevila ve filmech jako: De Passievrucht, Polleke, Grimm, Moonlight, Villa des Roses, Zus & Zo, Îles Flottantes a Ik Omhels Je met Duizend Armen. Minulý rok vydala svou první knihu: Prinsesje Nooit Genoeg.
  • Sebastian Koch hraje Ludwiga Müntzeho, jednoho s vysokých činitelů SS. Rozhodně se však vymyká své funkci. Je milý a snaží se vše řešit bez násilí. Německý herec Sebastian Koch je úspěšný filmový, televizní a divadelní herec. Mezi jeho poslední filmy patří například Životy těch druhých.
  • Christian Berkel dostal roli generála SS Käutnera, nebezpečného byrokrata, který plní rozkazy do posledního puntíku.
    Od svého debutu v roce 1977 hrál tento německý herec ve více než padesáti filmech. V poslední době hrál například ve filmu Pád Třetí říše.
  • Valdemar Kobus hraje dalšího důstojníka SS Frankena, krvežíznivého a krutého lovce Židů a jejich bohatství.

zdroj: Hollywood C.E.

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.